Inloggen


Login voor aangesloten instellingen
Login met uw instellings-account
voor het gebruik van CALI

Login met gast-account
Log hier in als gast als u geen
instellingsaccount heeft.


- Handleiding website

- Wat zijn Cali-modules?

- Wie of wat is de Stichting RechtenOnline?

- Naar CaliAuthor supportsite

- CaliAuthor in het kort

- Downloads


Wat zijn Cali-modules?


Modules die zijn gemaakt met het programma CaliAuthor.

 • Onder regie van RechtenOnline zijn voor Nederland een 35-tal modules ontwikkeld die u op deze site vindt. Daarnaast heeft een groeiend aantal docenten zijn eigen modules gemaakt.

 • In het verband van de Amerikaanse Cali-organisatie hebben inmiddels 625 cali-'lessons' het licht gezien. Geïnteresseerde docenten en studenten van bij RechtenOnline aangesloten instellingen kunnen een registratiecode aanvragen waarmee zij toegang tot de Amerikaanse modules kunnen krijgen. Stuur uw verzoek onder vermelding van naam, adres, functie en instelling naar rechtenonline@rug.nl.

Wat is CaliAuthor?

Een gebruiksvriendelijk programma waarmee docenten op flexibele wijze leermodules kunnen maken die eenvoudig in een electronische leeromgeving te gebruiken zijn.

 • Gebruiksvriendelijk: er is geen omvangrijke scholing nodig of diepgaande ICT-kennis om met het programma uit de voeten te kunnen. Wanneer u de te gebruiken stof al geordend heeft, kunt u in een paar uur een module in elkaar zetten. Natuurlijk hangt dat af van de specifieke eisen die u aan de module stelt.

 • Flexibel: Een module wordt opgebouwd uit pagina's. In CaliAuthor kunt u verschillende pagina-typen gebruiken. Uw pagina kan alleen tekst bevatten, al dan niet gecombineerd met afbeeldingen, geluid of video. Een groot aantal vraagvormen staat beschikbaar voor de vraag-pagina's. Uiteraard de vertrouwde meerkeuzevragen, maar daarnaast een aantal rubriceervragen (wat hoort bij wat, al dan niet in volgorde slepen in de juiste kolom, aanvinken), invulvragen, tekst selecteren, essayvragen, enz.
  In de meeste gevallen kunt u gedetailleerd reageren op door de student gemaakte keuzen. U kunt ook zelf vertakkingen in de module maken die gerelateerd zijn aan door de student gegeven antwoorden. Bijvoorbeeld omdat uit beantwoording blijkt van een verkeerd begrip dat bijgespijkerd moet worden. Of, omgekeerd, om dieper te graven.

 • Een in CaliAuthor gemaakte module kan met een druk op de knop worden omgezet in html-vorm of in flash-vorm, waarmee deze geschikt is voor gebruik in een browser (Internet Explorer, Mozilla Firefox e.d.), locaal of op het internet. De student hoeft dus niet zelf het programma CaliAuthor te installeren om de module te kunnen gebruiken. De modules kunnen bijv. in Blackboard gehangen worden en daarmee geïntegreerd worden in de electronische leeromgeving van een bepaald vak.
  Nog eenvoudiger is het gebruik te maken van de optie 'Auto Publish' in het programma CaliAuthor, waarmee u uw module in één keer publiceert op de Cali.nl site. Bijkomend voordeel is dat uw studenten in dat geval hun behaalde score kunnen opslaan en dat deze desgewenst door u kan worden bekeken. U blijft overigens zelf baas over uw op deze wijze gepubliceerde module.

Wat kost CaliAuthor?

 • De Stichting RechtenOnline, samenwerkingsverband van rechtenfaculteiten van Nederlandse universiteiten en hogescholen, heeft ten behoeve van die faculteiten een licentie op het programma verworven van de Amerikaanse auteursrechthebbende: het Center for Computer-Assisted Legal Instruction, een non-profit samenwerkingsverband van ca. 200 Amerikaanse Law Schools.
  Aan het gebruik van CaliAuthor door stafleden van genoemde faculteiten zijn zodoende verder geen kosten verbonden.

Hoe kom ik aan CaliAuthor?

 • Wanneer u als docent bent geregistreerd op de Cali.nl site, dan kunt u het programma zelf downloaden van de site. Eventuele vragen over het programma kunt u richten tot rechtenonline@rug.nl.

 

 

 

psdg 07/04/2009